Restresor

Hitta billiga restresor

Restresor
extra billiga resor

Via vår plattform kan du hitta billiga resor - och de kommer bli billigare ännu billigare om det finns en restresa beställd nära avresedagen. Vi kontrollerar mer än 1000 olika webbplatser angående restresor, så hos oss du får en bra överblick över olika alternativ när det gäller extra billiga restresor till världens alla hörn.

Vad är restresor?

Restresor är resor som har beställts och återkallats vid ett senare tillfälle. Det handlar alltså om själva flygbiljetten och eventuellt det hotell som har bokats, som resenären av en eller annan anledning har avbeställt. Biljetten har vanligtvis köpts i god tid men nära avresedagen har resenären valt att informera resebyrån / flygbolaget om att de inte längre har möjlighet att resa.

Det lämnar agenturen / flygbolaget med tomma rum och flygplanssäten, vilka de självklart vill att andra tar över. Problemet för företagen är emellertid typiskt att resdatum är inom en mycket kort tid, och det är en minoritet av resenärer som vill planera med så kort varsel.

Den enes död, den andres bröd

Det är dock en klar fördel för dem som vill resa billigt - och lite spontant. För att minimera förlusten väljer företagen att erbjuda så kallade restresor för att vara säkra på att sätena och hotellrummen inte förblir tomma. Dessa extra billiga flygningar hittar du via oss.

Det finns ingen som försöker lura dig med lågprisresor - det är helt enkelt ett försök från företagen att tjäna lite pengar på annars tomma platser. Och det gynnar dig som älskar att resa. Du kan ofta spara tusentals kronor - särskilt nära avgång.

Du kan planera en restresa i god tid

Det kanske låter konstigt, men det går faktiskt. Du kan planera en restresa i god tid. Men det innebär att du behöver vara flexibel och snabb eftersom bra restresor inte växer på träd.

Det är många som årligen avbeställer resor, speciellt under sommaren kommer det garanterat ut nya restresor varje dag. Det betyder att du som gillar att resa kan förvänta dig att det under den önskade semesterperioden kommer komma ut bra erbjudanden. Det handlar bara om att vara tillräckligt snabb. Vi rekommenderar att du dagligen kontrollerar vilka restresor som kommit ut här på sidan för att kunna hitta en bra resa som passar dig.

Observera också att det är klart lättast att hitta billiga restresor under sommaren. Vi kan därför inte rekommendera att planera en restresa på hösten, vintern och våren.

Varför har det blivit en trend med restresor?

Först av allt är resorna, som du vet, väldigt billiga. Vi vill alla ha så god kvalitet som möjligt till lägsta pris, och det stora med restresor är att resans kvalitet inte försvinner. Du reser med samma flygplan, samma hotell och kan njuta av samma väder som de som betalar dubbelt så mycket för resan som du.

Dessutom har antalet resmål ökat betydligt de senaste decennierna. Det erbjuds fler spännande och exotiska restresor, och det är något som passar bra med den spontanitet som en restresa kräver.

Resan går dit ...

... du vill att den ska gå. Det finns inga begränsningar när det gäller restresor. Du måste dock vara medveten om att en del länder utanför EU har vissa krav på visum och vaccinationer, vilket kan vara svårt att få innan avresedagen. Populära länder och områden som du behöver ägna särskild uppmärksamhet åt är Asien, USA, Australien och Nya Zeeland.

Många stannar därför inom Europas gränser, och det kan säkert vara gott nog. I synnerhet kan du förvänta dig att det finns ett antal restresor för destinationer som Grekland och Spanien, så många som gillar att resa spenderar sin tid här under sommarperioden. Använd vår sida och hitta de bästa resorna till Europas charterorter.

Välj resa med tanke på vädret

En fördel med att boka en resa nära avresedatum är att du kan kontrollera väderprognosen för den kommande veckan. Om du är öppen för spontana resor och för nya reseupplevelser rekommenderar vi starkt att du tittar närmare på våra erbjudanden och kontrollerar vädret för de enskilda länderna. Du kanske vill resa till Spanien, men om väderprognosen inte ser lovande ut kan du välja Grekland istället.

Dra nytta av den fördel du har över dem som beställde för flera månader sedan.

Reisepriser.dk rekommenderar

Grekland

Grekland är ett mekka för familjer och nygifta par som vill ha mycket sol, bra badvatten och tzatziki med exakt rätt mängd vitlök. Många resor går till Greklands skärgård, och det kommer naturligtvis också att finnas många restresor just dit. Många grekiska hotell är så kallade lägenhetshotell, där du vanligtvis får tillgång till både ett kök och ett sovrum i bokningen. Hotellen är vanligen familjeägda och därför är det ofta en mycket personlig upplevelse att komma hit. Grekerna är inte rädda för att dricka en Ouzo eller Metaxa med gästerna på kvällen och de skojar gärna med barnen i poolen.

Tjeckien

För många är Tjeckien ett oskrivet blad när det gäller turism, men de senaste åren har de historiska byggnaderna och den fantastiska arkitekturen i Prag blivit populära inslag bland resenärer över hela Europa. Det betyder också att du kan hitta fler och fler restresor till landet, officiellt kallat Tjeckien. Landet har några unika och inte minst läckra mat- och dryckestraditioner, bland annat den kända tjeckiska ölen. Ta del av den vackra arkitekturen och upplev Vltava-floden från Karlsbrons höjder.

Spanien

Om sangria och tapas inte kan locka dig, så är du svårflörtad. Spanien är ett absolut idealiskt resmål av flera anledningar: kort flygtid, god mat, bra väder och en helt annan kultur. Allt som du kan önska dig när du väljer en restresa. I Madrid och Barcelona hittar du vackra, ikoniska byggnader och fantastiska kulinariska upplevelser, medan du i Mallorca och kustområdena, särskilt söderut, hittar fantastiskt badvatten och exceptionellt mysiga omgivningar med vackra strandpromenader. Vi älskar Spanien, och så gör även resenärerna - hitta din restresa till Spanien här.

Tänk på detta när du reser

Det finns ett antal universella råd som gäller både vanliga resor och restresor. När du bokar en resa är det viktigt att du har koll på alla praktiska omständigheter. Nu ska vi dela med oss av vad du behöver vara medveten om när du reser - allt baserat på vår erfarenhet.

Datum och tid

Se till att du har valt rätt tidpunkt. Olika företag kan presentera klockslag på olika sätt, och även om ingen vill förvirra kunden medvetet, så är det bra om du känner till att det kan finnas små skillnader.

Var också uppmärksam på tidszoner. Avgångstid och ankomsttid är lokalt angivna. När du landar 23:30 i Grekland, så är klockan bara 22:30 i Sverige. Detta är ännu viktigare att komma ihåg när du reser hem. Om det finns en restresa vid 10:00, så är det 10:00 grekisk tid - så glöm den svenska tiden när du är iväg.

Avgång från flygplatsen

Det är mycket viktigt att vara medveten om var planet avgår när du bokar en restresa. Som du vet är restresor redan bokade resor, och därför är flygplatsen också förutbestämd. Om du bokar en resa med två dagars varsel från Arlanda och själv bor i Göteborg behöver du ha en plan för hur du ska ta dig till Stockholm och Arlanda flygplats.

Även om vi uppmanar dig att vara snabb när du bokar en restresa, behöver du fortfarande kontrollera de praktiska omständigheterna ordentligt - annars kan du riskera att hamna i ett läge där du inte kan ta dig till flygplatsen.

Kom ihåg reseförsäkring

En restresa är lika mycket en resa som alla andra resor. En reseförsäkring är därför ett måste om du vill ha ett skydd vid sjukdom, död, olycka eller förlorad egendom. Många har en reseförsäkring som en del av sin personförsäkring, men det är också möjligt att beställa en reseförsäkring med kort varsel och tillämpa den endast på den enskilda resan.

Klar för äventyr? Välj restresor

Sammanfattningsvis är restresor ett utmärkt sätt att resa - det ger fler möjligheter till sommarsemester, och du behöver inte binda upp dig till någonting många månader innan semestern.

Titta närmare på vårt stora utbud av restresor här på webbplatsen och bli inspirerad. Vårt mål är inte att tvinga på dig några erbjudanden. Vi vill bara ge dig den absolut bästa överblicken när det gäller de billigaste resorna som för närvarande finns tillgängliga.